Högre utbildning

  • Inför vuxenutbildningspeng. Vi vill säkerställa den vuxnes möjligheter till vidareutbildning också i vuxen ålder. Därför vill vi införa en vuxenutbildningspeng, där den studerande själv får välja utförare.
  • Inrätta en yrkeshögskola i Angered. Tillsammans med näringsliv och myndigheter vill vi agera för att få till stånd en ledande högskola för högre yrkesutbildning med internationell inriktning i Angered.
  • Göteborg behöver ett SFI-lyft. Svenska för invandrare (SFI) behöver förbättras och kvalitetssäkras för att underlätta etableringen på arbetsmarknaden och i samhället för nyanlända invandrare. Vi vill införa en SFI-peng som innebär att nyanlända invandrare kan välja utbildningssamordnare utifrån egna behov.
  • Stärk Göteborg som kunskapsstad. Antalet högskoleplatser måste följa studenternas efterfrågan. Därför ska antalet platser i Göteborg öka. Det är av strategisk betydelse att Göteborgsregionen är attraktiv för forskningsintensiva företag.
Annonser

2 kommentarer till Högre utbildning

  1. Eva-Lena Haag skriver:

    Högskola och universitet är idag i hög grad ”utbildningsfabriker”. Satsa på bildning, vilket innebär kritiskt tänkande individer som har möjligheter att även inom en yrkesutbildning kunna lära sig att förstå sin omvärld.

  2. Ulf skriver:

    Vad tog ”Centre of exellence” vägen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s