Politik för evenemang och en aktiv fritid

Europas ledande evenemangsstad ska vara Göteborg, det är här det ska hända. Fler stora internationella arrangemang ska förläggas till staden och därför behövs omfattande satsningar på moderna arenor. Vi ser positivt på att Svenska mässan utvecklas och byggs ut, gärna över Mölndalsån och i fler våningsplan.

 • Inför Euron i Göteborg. Vi vill införa euron som valuta för att stärka stadens roll som besöks-, evenemangsort och handelspartner.

Idrotten är en av våra största folkrörelser och tusentals göteborgare är aktiva i en eller flera föreningar. Folkpartiet värnar breddidrotten och menar att det offentligas stöd ska satsas på barn- och ungdomars idrottande. Idrottsevenemang ska alltid vara en folkfest, därför måste
säkerheten vid våra arenor skärpas.

 • Ny multifunktionell arena i evenemangsområdet. Göteborg behöver en ny arena för både idrottstävlingar och konserter i evenemangsområdet med stor publikkapacitet. Vi ser gärna att det byggs fler hallar i samarbete med näringsliv och idrottsrörelse, gärna på platser där ingen annan bygger.
 • Aldrig hata, bara älska. Säkerheten vid våra idrottsarenor i samband med evenemang måste stärkas och prioriteras i nära samarbete med idrottsrörelsen och supporterklubbar.
 • Nej till föreningar som diskriminerar. Föreningar som diskriminerar och utestänger personer, exempelvis HBT-personer, ska inte få kommunalt föreningsstöd.
 • Satsning på traditionella tjejidrotter. Vi vill genomföra en riktad satsning på traditionella tjejidrotter i Göteborg. Investeringar och stöd ska så långt som det är möjligt delas lika mellan olika idrotter.
 • Underlätta spontan- och motionsidrott. Vi vill utveckla utbudet och möjligheterna till att spontanidrotta och motionera i vår stad.
Annonser

3 kommentarer till Politik för evenemang och en aktiv fritid

 1. Eva-Lena Haag skriver:

  Ska vi planera och bygga dyra arenor när barnen trängs ihop i förskolor och i skolan och inte får den hjälp de behöver. Tror många är emot att arenor ska vara en kommunal angelägenhet, det bör vara privat.

 2. Ulf skriver:

  Tycker inte att evenemangsresonemanget natturligt hör ihop med ”aktiv fritid”.

  Säkerhet leder lätt tankarna till mer poliser och mer stängsel. Av vad jag förstår så gäller problematiken enbart fotbollen på elitnivå och är det inte dags att det är det pengastinna Svenska Fotbollförbundet ska ta ansvaret.

  • Eva-Lena Haag skriver:

   Ja en bra idé, Svenska fotbollsförbundet bör ta de kostnader som uppstår vid matchet.
   Evenemang ska väl inte vara kommunala?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s