Om projektet

Folkpartiet liberalerna i Göteborg jobbar ständigt med idéutveckling. Inför valet 2010 intensifierades detta arbete och då tog vi ett steg vidare för att utveckla politiska idéer i samarbete med kunniga och intresserade både inom partiet och utanför. Gensvaret var stort och vi använder nu idéutvecklingsbloggen i vårt löpande arbete att forma framtidens politik i Göteborg.

Den här bloggen har vi skapat för att presentera våra tankar och förslag för en bredare publik och för att i dialog med läsarna kunna utveckla våra idéer. Vi är intresserade av att få ta del av olika människors, tankar, idéer och kunskaper. De program som växer fram här bli en del av partiets fortsatta arbete.

Här presenterar vi utkast till korta program eller enkäter inom olika områden. Med läsarnas hjälp vill vi sedan utveckla och diskutera idéerna innan de sedan fastställs om partiets program. Vi tror att alla kan bidra.

Så här går det till:

Vi lägger ut utkast till program inom olika områden. Du läser och ger synpunkter och förslag på hur programmen kan utvecklas och omarbetas. Vi tar till oss av synpunkterna och omarbetar våra programförslag. Därefter fastställs de av folkpartiet och blir en del av den politiska plattform som vi går till val på. I bästa fall får vi en politisk diskussion där olika idéer kan föras fram och prövas. Vi ”köper” inte alla idéer, men vi är beredda att lyssna på de tankar och argument som växer fram här på bloggen. I detta forum är det högt till tak!

Med vänliga hälsningar

Helene Odenjung (FP)
Kommunalråd och gruppledare folkpartiet liberalerna i Göteborg

Inlägg som är rasistiska eller kränkande på andra sätt, t ex grova personangrepp kommer vi inte att tillåta här.

Annonser

4 kommentarer till Om projektet

 1. Ping: Bildelning är som fildelning | Mothugg

 2. Ann-Mari B. Adiels skriver:

  Enligt Novus Opinion är den viktigaste frågan inför valet arbetslösheten och därefter ekonomin. Se mitt inlägg i början av valplattformen. Men det finns två andra frågor som jag menar också är jätteviktiga och som borde ligga Folkpartiet varmt om hjärtat.

  Nr. 1: Att man tar tillvara den enskilda människans rätt gentemot myndigheterna. Jag skulle vilja se en hårdare kontroll av myndigheterna, att de följer sina egna regler, behandlar människor väl och gör det dom ska. Tyvärr är det tvärt om i dag. De flesta nya lagar och regler som tillkommer handlar om kriminalisering och kontroll av enskilda människor. FRA, Ipred, att sätta av mångmiljonresurser på att jaga tänkbara fuskare hos FK och AF o.s.v.

  Det är inte myndigheternas kontroll av medborgarna som ska öka utan medborgarnas kontroll av myndigheterna.

  Nr. 2: Fattiga, sjuka, arbetslösa, skuldsatta och utslagna har det svårt i vårt välfärdssamhälle. Det har inte blivit bättre den senaste mandatperioden. Det är inte så att de flesta av oss har det bra och inte bryr oss om de som har det svårt. De som far illa finns runt omkring oss; familjemedlemmar, vänner och bekanta. Vi reagerar när människor behandlas/far illa. Det är dags att lagstifta om en grundtrygghet för alla.

  Alla borde ha försörjningsmöjligheter genom rätten till arbete. Se mitt inlägg under ”Jobb och företagande”. Här finns också goda chanser att förverkliga parollen ”Alla ska med”. Denna Socialdemokraternas målsättning som på senare år har urvattnats till bara en valslogan.

 3. Jan Wängnerud skriver:

  Projektet om idéutveckling är mycket bra. Jag deltar gärna i debatter, men framför allt just nu vill jag kommentera ”Nytt syre behövs i stadsplaneringen”. Det är kanske fel plats att göra det, men jag httade inte rätt de andra vägarna.
  Jag tycker det är en mycket bra debattartikel och hoppas att ni arbetar vidare i den andan den speglar. Jag är säker på att det kan bli en mycket bra grund för en bättre planering av framtidens Göteborg. Bilda gärna små diskussionsgrupper som jobbar vidare med detta.
  Jag anmäler mig som deltager i en sådan grupp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s