Kulturstaden Göteborg

Göteborg ska vara en stad där barn och vuxna ska erbjudas kulturella upplevelser i såväl vardagen som utöver det vanliga. Staden ska utvecklas som kvalitativ kultur- och kunskapsstad. Kulturen berikar, utmanar och förenar och har ett värde i sig – det är våra utgångspunkter i arbetet med att stärka Göteborg som kulturstad.

Det fria kulturlivet, och dess utövare, har stor betydelse inte minst för den djärva och experimentella konsten. Konsten är viktig för en levande och attraktiv stadsmiljö. Det är väsentligt att lyfta den estetiska dimensionen vid sidan av den tekniska, ekonomiska och
rationella. Stor hänsyn måste också tas till stadens natur och kulturhistoriska arv.

  • Värna de lokala biblioteken. Alla göteborgare ska ha tillgång till lokala bibliotek eller bokbuss. Därför vill vi också överföra ansvaret för de lokala biblioteken till kulturnämnden.
  • Göteborg behöver en ny hall för modern konst. Vi vill etablera en ny konsthall för modern konst i ett nytt djärvt Kulturhus.
  • Kulturfond för fritt kulturliv. Kommunalt kulturstöd kan ha konserverande effekter. För att uppmuntra kulturlivets förnyelse och experimenterande bör staden inrätta en särskild fond med en fristående styrelse.
  • För upp Paracastextilierna på Världsarvslisten. Folkpartiet menar att textilerna är av den art att de borde finnas med på Unescos världsarvlista.
  • Inför fri entré på stadens museer. Vårt kollektiva minne, museerna ska vara tillgängligt för alla, därför vill vi införa gratis entré.
  • Röhsska = nationellt museum. Vi verkar för att Röhsska museet blir nationellt museum för design och konsthantverk.
  • Pop- och rockscenen hör hemma på framsidan. Vi vill underlätta för att fler arrangemang för pop- och rockmusik ska etableras och utvecklas i Göteborg.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s